Samhället Stigen i Dalsland
Butiken Drottz Örter & Salt ligger i vackra Dalsland, i ett litet samhälle som heter Färgelanda. Jag, Camilla, som driver butiken bor här tillsammans med man och två barn.
I februari 2021 drabbades jag av Corona och tappade smak- och luktsinnet. Till skillnad för så många andra som har drabbats av pandemin kom jag lindrigt undan. Jag älskar mat och smaker så efter två, för mig, fruktansvärda veckor, kom smak- och luktsinnet tillbaka. Då föddes min idé; jag ska tillverka kryddor. Sagt och gjort så "föddes" Drottz Örter & Salt!


Min idé
Jag älskar salt och har alltid hört att jag saltar för mycket. Faktum är att salt förhöjer smakerna i matlagningen eller i baket. Salt ska inte ta över utan ska enbart balansera smakerna. En annan passion jag har är odling. Jag har alltid odlat både grönsaker och blommor. Så jag började torka mina örter och grönsaker. Vissa gick inte alls medans många andra lyckades jag med. Då började smakupplevelsen med att blanda med salter från hela världen. Himalayasalt, vulkansalt, rökt salt, svart salt, algsalt, bergsalt och så klart havssalt. Det blev smaksuccé de lux!

Idéerna och smakerna bara växte så numera köper jag in olika smakaromer som är både vegetariska och veganska. Dessa blandar jag med mina örter och salt till både dip dressingar och såser.

Potatis
Vår älskade knöl: Potatisen! Nu har jag mängder med kryddblandningar till denna knöl, stekt potatis, kokt, bakad, grillad ja precis till vad man själv älskar att göra med sin knöl.


Det är rätt häftigt detta med aromer. Vegansk baconarom och smörarom. Smakar precis som bacon och smör. Tänk att blanda detta till en bakad potatis med krispiga syrliga grönsaker.

Till fisken och skaldjur
Jag älskar skaldjur. Dock har jag haft lite svårt för fisk. Men det var ju för att jag inte vågade hitta på något med fisken. Nu vet jag att man kan marinera, ha mängder med olika kryddor till olika fiskar - och det är så gott!!

Fågel
Kyckling, anka, vaktel eller struts, fågel är gott och är ett magert kött. Självklart tänkte jag till även här och fick ihop goda uppfriskande kryddblandningar till pippifågeln.